Tjänster

IT-tjänster

Våra IT-tjänster handlar om att anpassa tekniska lösningar så att de passar dig - det kallar vi användarvänlig IT. I vårt nätverk av IT-kompetens hittar du därför både den kvalificerade teknikern, den goda lyssnaren och rådgivaren i en och samma person.

Vi skapar och levererar effektiva IT-tjänster till kunder med utgångspunkt från olika CAD-lösningar, exempelvis Autodesk-, AGACAD- och Bluebeam-lösningar. Våra kunder finns främst inom arkitektbranschen, bygg, el och VVS-företag, samtidigt som vi har 2nd line support inom både IT-frågor och specifika frågor kring CAD-installationer, paketering och distribution, till några av de största byggbolagen i Sverige.

Vi hjälper till med allt från att sätta upp nätverk, servrar och arbetsstationer till specifika CAD-projekt, vi tar även hand om driften av er IT-miljö . I varje projekt anpassar vi vår servicenivå (SLA), för att passa just ert behov. Våra duktiga IT-tekniker har en bred kompetens inom bl a Azure, SQL, VMware och Hyper V.

Vi har även utvecklingskompetens och om du vill lära dig själv, så erbjuder vi ett brett kursutbud. Vill du hellre ha din lösning i molnet? Då löser vi det – vi är Azure-infrastrukturcertifierade. Vi tummar aldrig på kvaliteten!

Några av de fasta tjänster vi erbjuder:

Paketering av CAD-programvaror

Vi paketerar CAD-programvaror för att kundanpassa leveransen av programmen till ett större antal användare inom företaget. Med vår kompetens och långa erfarenhet av att vara IT- och CAD-konsulter, har vi möjlighet att erbjuda IT-support till användarna vid installation och även följa upp med användarsupport i CAD-programvaran.

IT-miljö i molnet

Det blir allt vanligare bland företag att ha sin IT-miljö i molnet istället för att behöva underhålla servrar i ett traditionellt serverrum. Vi är certifierade inom Azure-infrastruktur och hjälper er att sätta upp er miljö och ser dessutom till att underhålla den, så ni kan fokusera på er kärnverksamhet. Vi tar även hand om inköpen av klientdatorer och levererar dem startklara för användaren. Våra kunder lägger stor vikt vid säkerhet – därför arbetar vi enbart med servrar stationerade i Sverige.

Arbetsplats efter behov

Ibland behöver man en extra CAD-station för ett projekt under en begränsad period. Vi erbjuder en molnbaseradlösning där vi upprättar en virtuell dator med exakt den konfiguration ni behöver och under den specifika perioden behovet finns. Denna lösning använder vi själva oss av när vi håller distansundervisning för våra kunder.

IT-drift

Vi erbjuder drift av er IT-miljö, där vi säkerställer en säker och uppdaterad miljö och att säkerhetskopior och återställning sker löpande. Till alla våra erbjudanden sätter vi den servicenivå (SLA) ni önskar.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig?

Kontakta oss

Cecilia Aasa

Försäljning, väst

Lenita Andersson

Försäljning, Öst

Niklas Jörlén

Försäljning, Öst

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av de senaste nyheterna från AEC och våra leverantörer.

AEC AB – GDPR Samtycke. Läs mer