Jag heter Niclas Grahn och har arbetat på AEC i Göteborg i 4 år. Jag arbetar som konsult och med inriktning på paketering och anpassning av mjukvaror för distribution. Jag håller även på med att bygga och drifta virtuella IT-miljöer i Azure. Jag kan även bistå med andra nivåns användarstöd för olika IT-frågor.

Vad var det som gjorde att du fastnade för AEC?

Jag har alltid gillat att hålla på med datorer och CAD-programvaror och inser att det börjar bli några år nu, eftersom mitt intresse startade redan på 80-talet. Jag arbetade tidigare på COWI och kom då i kontakt med AEC i några olika gemensamma projekt och tyckte AEC var ett trevligt och familjärt företag. Dessutom får jag arbeta och utvecklas med det jag tycker är kul – IT.

Vad håller du på med för spännande projekt just nu?

Ett spännande projekt som jag arbetar med nu är att flytta över IT-miljön från Azure datacenter i västeuropa till Sverige, nu när vi har ett eget Azure datacenter att tillgå. Känns extra kul eftersom många av våra svenska kunder efterfrågar just detta.

Vad tycker du är kul på jobbet?

När jag får klura och testa olika lösningar, ser att det fungerar som det är tänkt och kunderna är nöjda och glada – då blir även jag glad och nöjd.

Till sist har du någon oanad talang eller kunskap som vi inte känner till?

Jag har börjat intressera mig för surdeg. Det är en konst att få till luftiga bröd, jästa med bara surdeg. De blir lätt ganska kompakta och lite för syrliga. En vacker dag kanske jag bjuder mina kollegor på nybakade frukostfrallor.