Hej, jag heter Maria Runesson och är ansvarig för region syd här på AEC. Jag har även en roll som CAD/BIM-konsult. Jag har arbetat på AEC i Växjö i 8 år nu.

Vad var det som gjorde att du fastnade för AEC?

På AEC har jag möjligheten att hjälpa våra kunder att hitta effektiva och lönsamma lösningar för deras affärsverksamhet. Att dessutom få jobba i projekt som bidrar till digitalisering och samhällsutveckling är otroligt spännande. Och ingen dag är den andra lik – ena dagen stöttar jag mina medarbetare i deras roller och andra dagen håller jag utbildningar för våra kunder.

Vad jobbar du i för spännande projekt just nu?

Jag jobbar bland annat med en BIM-implementering hos EMAB, där vi stöttar i arbetet med att byta CAD-plattform till Revit och AGACAD Wood Framing. Det handlar om allt från mallfiler, hur arkitekten vill se modellen till hur konstruktören ska fylla samma modell med konstruktionselement för att sedan sända vidare informationen till exempelvis en CNC-maskin i produktionen.

Det är jättekul och utmanande att få vara en del av våra kunders resa mot digitalisering och samhällsbyggnad.

Utöver det har vi ett samarbete med Linnéuniversitetet här i Växjö där jag håller kurser i Revit 2021 inklusive funktionerna i våra egna programvaror AEC PLUS för studenter som utbildar sig till byggnadsutformare. Det är fantastiskt inspirerande att få vara en del av deras utbildning och se hur de tar sig an all ny kunskap.

Dessutom har vi en nyanställd på ingång som jag skall sätta in i hur vi på AEC fungerar och se till så att hon snabbt kommer in i vår gemenskap. Det ser jag fram emot!

Vad är en kul dag på jobbet för dig?

När jag får hjälpa våra kunder att förstå hur de kan använda våra lösningar för att bli mer effektiva i sitt arbete. Att få vara med och ta fram specifika lösningar för att möta just den kundens utmaningar, och att vara en länk i hela kedjan – från utveckling till implementering av lösningen.

Att vara på Linnéuniversitetet och bidra till studenternas kompetensutveckling – det gör att även jag håller mig uppdaterad med det senaste teknikerna.