Hej, jag heter Lars-Åke Karlsson och är en återvändare till AEC, jag jobbade här mellan 2016–2019 som CAD/BIM-konsult. Nu skall jag arbeta med utbildningar inom våra CAD- och BIM-lösningar samt stötta våra kunder i olika BIM-projekt. Jag har tidigare erfarenhet från byggbranschen där jag arbetat som konstruktör. Jag är även duktig på Tekla Structures, här kan jag vara behjälplig och svara på den typen av frågor också.

Vad var det som gjorde att du fastnade för AEC?

Jag trivs med variationen av uppdrag vi har på AEC, jag får jobba med utbildning och dela med mig av min kunskap samt mötet med alla människor ger mig mycket. Jag har möjligheten att få ”nörda ner mig” i komplicerade BIM-relaterade problem, som i slutänden ger mig kompetensutveckling.

Vad håller du på med för spännande projekt just nu?

Eftersom jag alldeles precis har börjat här igen, så håller jag på att bekanta mig med mina kollegor och AEC. Vi har ett utbildningsprojekt mot Yrkes Akademin som är under uppstart, utöver det håller jag på att ta kontakt med mina gamla kunder för att hitta nya samarbeten.

Vad tycker du är kul på jobbet?

När jag lyckats lösa komplicerade problem på ett innovativt sätt som kunderna tycker är bra och vill använda sig av framåt.

Till sist har du någon oanad talang eller kunskap som vi inte känner till?

Gillar att sjunga karaoke (ojämn kvalitet på det jag levererar här dock).