Under AEC började jag lära mig Revit 2009 för att visualiseringsunderlag vi fick helt enkelt inte var tillräckligt bra för att visualiseras och det var lättare att göra det bra i Revit direkt än att fixa exporterat underlag från Revit i andra applikationer. En av mina första Revit-uppgifter var att framställa fem olika tävlingsbidrag på Södersjukhuset i samma nivå för film och multimediavinjetter till en prisceremoni.

Med min breda bakgrund med kunskap i båda Autocad, Revit och en uppsjö av andra Autodesk applikationer samt IT fick jag också börja hjälpa till i AEC CAD/BIM Support.

Jag har också utbildat i visualisering med Revit, 3D Studio Max och SketchUp och skapat familjer och content till  Revit och SketchUp.

Sedan 2017 är jag administratör för AEC AB CAD/BIM Support. Jag är nu på mitt 17 år på AEC.

AEC är en otroligt välkomnande plats, den bästa grupp kollegor jag någonsin haft. Vi har alltid jobbat tillsammans och över alla discipliner och haft så många varierande uppgifter som gett oss möjlighet att lösa svåra korsdisciplinära uppgifter.

I min roll på CAD/BIM Supporten behöver jag ha koll på en stor del av utbudet av programmen vi använder vilket alltid är spännande. Jag har varit tidigt ute på VR sidan. Jag gjorde mina först trevande VR-applikationer på hemdatorer på 80-talet. Jag minns särskilt när jag såg Autocad första gången på en datamässa som fjortonåring 1984 och blev besviken när modellen på rymdskytteln Challenger bara var isometrisk och man inte kunde rotera den i 3d. Jag producerade interaktiva VRML-presentationer till kunder på 00-talet. De senaste årens utveckling har äntligen gjort de saker jag drömde om som barn verkliga och lättillgängliga.

Även idag är det bästa på AEC att vi hela tiden ligger framme i täten med utveckling och har så stor möjlighet att testa nya saker.

Något jag är stolt över är min nästan färdigställda LEGO-modell i mikroskala på Ralph Erskines ”Läppstiftet” (Lilla Bommen 1 & 2) i Göteborg.