Charlotte Tillbrandt har utsetts till ny vd för AEC. AEC är ett helägt dotterbolag till COWI Sverige och erbjuder programvaror och tjänster inom bland annat CAD och BIM-tjänster. Charlotte Tillbrandt kommer att tillträda senast 8 augusti 2022.

Charlotte Tillbrandt kommer senast från en roll som vd på MagiCAD Group. Hon har under 15 år arbetat med programvaror och tjänster inom CAD och BIM i olika roller. Charlotte är utbildad civilekonom.

– Jag är oerhört glad över att vi rekryterat Charlotte. Hon har kompetens och driv som AEC behöver för att fortsätta växa. Förutom hennes vd-bakgrund och driv har hon en bakgrund inom försäljning och marknadsföring som är en viktig komponent för bolagets tillväxtresa framöver, säger Anders Wiktorson, vd på COWI Sverige.

– Det ska bli otroligt spännande och utmanande att gå in som vd i AEC som är en stark spelare inom digitala tjänster och mjukvaror. Att AEC är en del av COWI möjliggör samarbeten i projekt som annars inte hade varit möjliga. Att bli en del av den stora COWI-familjen genom AEC var en viktig anledning till att jag tackade ja till uppdraget, säger Charlotte Tillbrandt.

COWI Sverige har ambitionen att växa kraftigt på marknaden genom att skapa nya helhetserbjudanden där AEC är en central del med sin digitala spjutspets.

Johan Holmqvist som är tillförordnad vd för AEC kommer att återgå till sin roll som ansvarig för AEC i Göteborg. Johan Holmqvist kvarstår som tillförordnad vd tills Charlotte Tillbrandt tillträder.

– Jag vill tacka Johan för ett mycket bra arbete i rollen som tillförordnad vd. Jag är också glad att han tackat ja till att utveckla och bredda sin roll inom AEC och COWI. Johan kommer i sin nya roll också att verka som Key Account Manager inom COWI Sveriges Key Account organisation, avslutar Anders Wiktorson.