Cases

TOL Arkitekter

Läs hela artikeln

Automatiska funktioner och tidsbesparingar – avgörande för TOL Arkitekter

TOL Arkitekter arbetade redan i Autodesk Revit när de valde att byta leverantör. Förutom att de var nöjda med Autodesks produkt avgjorde den svenska anpassningen AEC Plus valet att byta till AEC.

TOL Arkitekters projekt är ofta rätt omfattande och innehåller en mängd ritningar. 2013 valde de att gå över till att
rita i Autodesk Revit och idag använder de programmet till 100%.

För oss är det viktigt att kunna jobba i 3D. Jag är övertygad om att man missar mycket om ritningarna bara är i 2D. Om inte kunden har särskilda önskemål om att vi ska använda exempelvis AutoCAD använder vi alltid Revit. Det finns många funktioner i programmet som hjälper oss, särskilt i större projekt när många behöver kunna jobba i samma modell. Vissa av våra kunder har specifika krav som är lättare att hantera
i Revit. Sedan gör vi en del projekt för Skanska och de har krav på att vi ska leverera modeller som är beräkningbara enligt deras system. De kraven blir också lättare med vårt sätt att jobba i programmet idag, säger Arapat Ablimit, Arkitekt MSA på TOL Arkitekter AB.

Utöver funktionerna som finns i Revit använder de också AEC Plus, ett integrerat plug-in från AEC anpassat för den svenska marknaden.

AEC Plus är väldigt bra integrerat i programmet och kompletterar Revits egna funktioner. I ett stort projekt måste vi dubblera rätt mycket och med rätt inställningar går det väldigt snabbt att göra samtidigt
som man får allt samlat, ett projekt kan ju innehålla över 100 ritningar. Vi använder också funktionen Data manager som hjälper oss att granska alla ritningar samtidigt, oavsett hur många ritningar projektet har.
Dessutom har AECs anpassningar flera funktioner som gör det lättare för våra nya medarbetare att lära sig Revit, för ofta har de inte jobbat i Revit tidigare. Med AEC Plus får de den extra hjälp de behöver för att komma in och lära sig programmet. Vi sparar helt enkelt en hel del tid med AEC Plus.

Kontakta Niklas för mer information!

Niklas Jörlén

Försäljning, Öst

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av de senaste nyheterna från AEC och våra leverantörer.

AEC AB – GDPR Samtycke. Läs mer