Cases

T + E Arkitekter

Läs artikeln

Smidigare projektering för Platinan med BIM Collaboration Pro

I centrala Göteborg, granne med nya Hisingsbron, uppför Vasakronan ett nytt kontorskomplex-Platinan. Området, känt som Lilla Bommen, är en historisk plats där människor i generationer har arbetat, handlat och umgåtts. När byggnaden står klar vid årsskiftet 2021/22 kommer den, med sina 18våningar, bli ett stolt landmärke för Göteborg. Platinans 75000 kvm kommer rymma allt ifrån hotell och kontor till restauranger och andra kommersiella verksamheter. Blandningen av hyresgäster ställer höga krav på projektet. För att kunna anpassa lokalerna till varje hyresgäst har huvudentreprenören Peab valt att anlita Göteborgsbaserade arkitektkontoret T+E Arkitekter, för att baserat på underlagen från inredningsarkitekten förädla dessa till bygghandlingar.

-Det är ett stort projekt med många involverade. Bara projektörerna är runt 40–50 konsulter och Peab har också en stor organisation för projekteringen. Hos oss är det 6–7 personer som arbetar heltid med projektet. Det är många hyresgäster och det gör att vi har många projekteringar igång samtidigt, berättar Smajo Stender.

T+E Arkitekter arbetar vanligtvis i Autodesks lösning Revit, en modul för projektets hela livscykel, från konceptuell design till visualisering, analys, fabricering och konstruktion. I Platinan-projektet har beställaren Vasakronan tydliga krav på projekteringen och projektet. Ett av de kraven är att använda BIM Collaborate Pro (tidigare BIM 360 Design).

Läs mer om projektet.

Kontakta Cecilia för mer information

Cecilia Aasa

Försäljning, väst

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av de senaste nyheterna från AEC och våra leverantörer.

AEC AB – GDPR Samtycke. Läs mer