Cases

Indus Sverige AB

Läs mer

Fokus på metodiken från start hjälpte Indus att implementera Revit

Indus bestämde sig för att implementera Autodesk Revit för att ta fram sina ritningar. Till sin hjälp anlitade de AEC-konsulten Kristofer Martell för att få rätt förutsättningar från början.

En fördel med Revit är att det går fort att ta fram de ritningar som behövs då all information finns i samma 3D-modell. Det är fördelaktigt att ha all information samlad, det blir både lättare att se hur allt hänger ihop.
— Elin Frimodig, BIM-ansvarig, Indus Sverige AB

Inför varje projekt tas nödvändiga ritningar fram. Tidigare användes AutoCad men många av fördelarna med Autodesk Revit ledde till ett beslut om att implementera programmet. Den hårda konkurrensen i branschen gör att Indus ständigt vill se över sina arbetssätt och effektivisera verksamheten.

– En fördel med Revit är att det går fort att ta fram de ritningar som behövs då all information finns i samma 3D-modell. Det är fördelaktigt att ha all information samlad, det blir både lättare att se hur allt hänger ihop och en ändring på ett ställe slår igenom på samtliga ritningar automatiskt. Utöver möjligheten att generera ritningar innehåller modellen viktig information som behövs till kalkylarbetet. Vi ser också möjligheter att utveckla det användningsområde ytterligare. Med hjälp av pluginverktyget AEC PLUS kan vi enkelt få ut informationen till våra kalkyler. AEC PLUS är väl integrerat i programmet och har många andra användbara funktioner.

Kontakta Cecilia för mer information

Cecilia Aasa

Försäljning, väst

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av de senaste nyheterna från AEC och våra leverantörer.

AEC AB – GDPR Samtycke. Läs mer