Cases

Bjerking – BIM 360

Per-Inge på Bjerking berättar

Under det senaste året har vårt arbetssätt förändrats. De flesta jobbar numer på distans hemifrån, vilket ställer krav på det sätt vi hanterar vårt data och hur vi arbetar med den.

Bjerking är ett heltäckande konsultföretag inom samhällsbyggnad. Vi arbetar inom sju olika tjänsteområden och har ca 430 medarbetare fördelade på våra kontor i Uppsala och Stockholm.

De senaste åren har Bjerking haft alla sina projekt och således alla dokument i vanliga Windows-utforskaren. Under rådande pandemi har behovet av en systemlösning ökat. Valet föll för Autodesk BIM 360-lösning som erbjuder möjligheten att dela dokument och filer och som också säkerställer att det alltid är den senaste modellen alla inblandade aktörer arbetar med.

Med ett systemstöd som BIM 360 kan vi erbjuda flexiblare arbetssätt i framtiden, dels för våra medarbetare, dels för våra kollegor i branschen, det ger oss en stark konkurrensfördel i framtiden, säger Per-Inge Byström som ansvarar för digital informationshantering på Bjerking.

Magasin X är Sveriges största träbyggnad med ett väldigt starkt miljötänk och höga miljömål. Bjerking är i slutskedet där de har projekterat konstruktionen och installationerna åt Vasakronan. I och med att Vasakronan också hela tiden kan vara med, kan de se och följa projektets gång. I projektet har vi använt oss av BIM 360.

Se hela filmen med Per-Inge

Kontakta Niklas för mer information

Niklas Jörlén

Försäljning, Öst

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av de senaste nyheterna från AEC och våra leverantörer.

AEC AB – GDPR Samtycke. Läs mer