« Bakåt

Elsäkerhet Vid Arbete enl. SS EN 50110-1 - Fjärrundervisning


ARBETE VID RISK FÖR ELFARA - Så skapar du goda förutsättningar för ett  säkert arbete.

Alla som i sitt arbete kan utsättas för elfara, eller planerar sådana arbeten bör ha regelbunden genomgång av regelverkens krav för elsäkerhet och ansvar vid elarbeten i yrkesmässig verksamhet.

Vi erbjuder denna kurs som en fjärrundervisningskurs (andra benämningar som används på nätet kan varat ex: distans, webb, online). Detta gör att du inte behöver åka till en utbildningslokal, du träffar våra lärare via webben i Teams, via en särskild inbjudan. Har du inte Teams kan du ladda hem och aktivera ett gratiskonto.Vi rekommenderar att du letar upp en plats där du kan vara uppkopplad och ett headset för att kunna få ut det bästa av vår utbildning. Tänk också på att meddela din omgivning att du deltar i en fjärrundervisning, för att minska störningar.


Upplägg
Denna utbildning består av två delar. Delarna kan tas var för sig men i den ordning de presenteras nedan. Det är helt OK att ta dessa delar under samma dag eller att dela upp dem vid två olika tillfällen. Vi varvar föreläsningar med mindre arbetsuppgifter.

Del 1:

  • Säkerhetskultur/-beteende har vi starkt fokus på
  • Riskinventering, -värdering och -eliminering, hur gör man?
  • Vad innebär elfaran i praktiken?
  • Händelseenergier från ljusbågar - NYTT

Del 2:

  • Vad säger regelverken?
  • Hur håller du dig uppdaterad?

Vi utgår så långt det är möjligt från dina/gruppens erfarenheter och kopplar dessa till aktuella regelverk. Vi ger dig förutsättningar att hålla kompetensen levande även efter kurstillfället, på riktigt!

Vi rekommenderar max 16 deltagare genomförande av pedagogiska skäl.


Målgrupp
Alla som i sitt arbete kan utsättas för elfara, eller planerar sådana arbeten bör ha regelbunden genomgång av regelverkens krav på skötsel och ansvar vid elarbeten i yrkesmässig verksamhet. Allt i enlighet med det som anges i egenkontrollprogrammet på företaget.

Tid

1 dag, 08:00 - 16:00

Pris

Deltagaravgift 4 300 SEK exkl. moms
Inga tillgängliga datum för den valda kursen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vi delar med oss av de senaste nyheterna från AEC och våra leverantörer.

AEC AB – GDPR Samtycke. Läs mer