sven AEC AB RSS Feed

Lediga tjänster

 

Se aktuella lediga tjänster nedan. Tveka inte att skicka in din ansökan även om du inte uppfyller exakt alla krav. Vi vet att du som person och din passion för att lära dig spelar en stor roll för din utveckling hos oss på AEC.

Vi tar även emot spontana ansökningar.

IT-tekniker/-konsult

Placering Göteborg.

AEC söker en person med god erfarenhet av att arbeta som IT-tekniker och med mycket hands-on erfarenhet. I rollen som IT-tekniker får du dels ta hand om driften av AEC:s interna IT-miljö som är uppdelad i en fysisk och en virtuell server-miljö (i Azure) och dels vara ute hos kund och hjälpa dem med deras IT-miljöer.

För att bli duktig i denna roll behöver du ha god förståelse av Microsoft Office 365, Microsoft server, Microsoft AD och Microsoft Azure. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av drift och övervakning av AEC:s IT-miljö, vidareutveckla den, för att sen använda dina kunskaper till att hjälpa våra kunder med liknande tjänster.

Typiska arbetsuppgifter kan vara att installera nya system, felsökning av system, testning, installation/konfiguration av servrar och installation av arbetsstationer. Du behöver ha stor praktisk erfarenhet av dessa moment.

På AEC får du arbeta i en kreativ miljö där du får stora möjligheter att växa och utvecklas. Vi erbjuder en varierande vardag, där du får prova på nya saker och bredda din kompetens på ett unikt sätt. Vi arbetar tillsammans som ett team och hjälper varandra att nå framgång i våra respektive projekt.

Vi erbjuder en stimulerande och varierande roll i ett teknikintensivt team. Vi vill trivas på jobbet och därför är det viktigt för oss att vi kan erbjuda en arbetsplats där gemenskapen och trivseln med kollegorna spelar en stor roll.

Lön efter överenskommelse.

För mer information, kontakta regionansvarig AEC VÄST, Johan Holmqvist. Tel: 0708 – 51 16 03

Skicka ansökan med CV och gärna LinkedIn-profil till johl@aec.se

Account manager

Placering Göteborg. 

AEC är en ledande svensk leverantör av CAD-, BIM- och IT-lösningar till byggindustrin. Som specialiserad guldpartner till Autodesk är vi auktoriserade inom försäljning, konsultation, utveckling, support och utbildning. Vår kompetens spänner från rådgivning om mjukvara och hårdvara till metodutveckling, utbildning, FE-analyser och support. AECs åtagande kan förenklat definieras till support till våra kunders verksamhet och projekt.

Du kommer att arbeta i tätt samarbete med våra tekniska konsulter för att generera affärer inom CAD/BIM-försäljning. Du kommer även skapa och driva affärer mot nya kunder samt merförsäljning till befintlig kundbas. Produktportföljen består av programvaror från Autodesk. Du kommer till exempel att:

 • Ansvara för befintliga kunder samt utveckla nya kunder
 • Boka och utföra kundmöten
 • Kundrådgivning

Vi söker dig som:

 • Har erfarenhet från lösningsbaserad försäljning inom byggkonsultbranschen
 • Har kunskaper inom CAD/BIM
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då kommunikation på båda språken förekommer
 • Har B-körkort

Som person är du driven, engagerad, självständig samt strukturerad och kvalitetsmedveten. Det är meriterande om du har byggnadsingenjörsexamen eller motsvarande samt erfarenhet från försäljning mot byggmarknaden av motsvarande produkter.

Lön efter överenskommelse.

För mer information, kontakta regionansvarig AEC VÄST, Johan Holmqvist. Tel: 0708 – 51 16 03

Skicka ansökan med CV och gärna LinkedIn-profil till johl@aec.se

 

Utbildningskoordinator AEC

Placering Göteborg.

AEC söker med placering i Göteborg en person att arbeta med innesälj av vårt kursutbud och utbildningsplanering för att bemanna uppdrag.

I rollen som utbildningskoordinator har du kontakter både med externa kunder och våra egna utbildare och andra ansvariga i organisationen. Exempel på arbetsuppgifter är;

 • Lägga upp kurstillfällen (schemalagda och företagsanpassade).
 • Skicka offerter och kursbeskrivningar, svara på frågor eller be konsult återkoppla med kund.
 • Svara på intresseanmälningar och koppla dessa till våra schemalagda alt. företagsanpassade utbildningar.
 • Förbereda inför utbildningar; ställa ordning i kurslokal, se till så att datorerna har rätt installation, beställa lunch, fika och kursböcker etc.
 • Fakturera kunder och kontera fakturor gällande utbildningsverksamheten.
 • Svara i växeltelefonen (detta är vi flera som gör tillsammans).

Det är en fördel om du har hög generell IT-mognad då vi använder en programvara för den administrativa delen och att du har kompetens inom ekonomi.

Vi vill trivas på jobbet och därför är det viktigt för oss att vi kan erbjuda en arbetsplats där gemenskapen och trivseln med kollegorna spelar en stor roll.

Tillträde och lön efter överenskommelse, men vi ser helst en start i augusti.

För mer information, kontakta ansvarig AEC UTBILDNING, Anders Wahll, Tel: 0723 – 50 54 79

Skicka ansökan med CV och gärna LinkedIn-profil till anwh@aec.se

 

Leveransspecialist mjukvara

Placering Göteborg.

AEC söker med placering i Göteborg en person med god erfarenhet av att arbeta med kundanpassad mjukvarudistribution.

I rollen som leveransspecialist får du ta ansvar för leverans av mjukvara till kunders klientmiljöer. I denna roll drivs arbetsuppgifterna projektbaserat och i nära samarbete med kunden. Utöver distribution av programvara är det även en del av rollen att supporta AECs organisation gällande IT-frågor samt engagera sig i kunders eskalerade IT-ärenden.

För att bli framgångsrik i denna roll behöver du ha god förståelse av Windows installer och Microsoft SCCM, samt även ha erfarenhet av paketeringsverktyg, som Wise eller Installshield. AEC är återförsäljare av Autodesks CAD-program och därför är det extra meriterande om du har redan har kännedom om Autodesks programvaror. Eftersom tjänsten innebär mycket kundkontakt önskar vi att du har erfarenhet av kundnära IT-frågor och viktigast av allt – att du trivs med detta!

Vi erbjuder en stimulerande och varierande roll i ett teknikintensivt team. I teamet arbetar vi tillsammans och hjälper varandra att nå framgång i våra respektive projekt.

Vi vill trivas på jobbet och därför är det viktigt för oss att vi kan erbjuda en arbetsplats där gemenskapen och trivseln med kollegorna spelar en stor roll.

Lön efter överenskommelse.

För mer information, kontakta regionansvarig AEC VÄST, Johan Holmqvist. Tel: 0708 – 51 16 03

Skicka ansökan med CV och gärna LinkedIn-profil till johl@aec.se

 

Datasamordnare

Placeringar i följande orter: Stockholm/Uppsala/Skövde/Linköping eller Norrköping.
Urval sker löpande – skicka in din ansökan så snart som möjligt. 

Vi söker dig med kunskap om dokumenthantering, CAD och BIM till stora spännande projekt som Östlig förbindelse och Ostlänken.

Som datasamordnare är du en nyckelperson och länken mellan beställare, uppdragsledning, projektörer och andra intressenter. Ditt ansvar som datasamordnare är att skapa rutiner och arbetsprocesser för att säkerställa att rätt person får rätt information vid rätt tillfälle. Det är även en fördel om du är insatt i branschens begrepp och terminologi.

Vi vill gärna att du har minst ett års erfarenhet, vana att hantera ritningar, modeller, dokument och annan projektrelaterad information. BIM är en naturlig del av projekten och därför är inblick inom det området meriterande.

Det är en fördel om du har hög generell IT-mognad. Vi vill gärna att du har förmåga att se helheten i ett projekt och tycker om att planera, strukturera och effektivisera arbetet med hjälp av processer och IT-verktyg. Naturligtvis vill vi att du kan samarbeta bra i grupp men kan även arbeta självständigt.

På AEC får du arbeta i kreativ miljö där du får stora möjligheter att växa och utvecklas. Vi erbjuder en varierande vardag, där du får arbeta i spännande projekt, prova på nya saker och bredda din kompetens på ett unikt sätt. Vi vill trivas på jobbet och därför är det viktigt för oss med en platt organisation med högt i tak och där gemenskapen och trivseln med kollegorna spelar en stor roll. Vi arbetar tillsammans som ett team och hjälper varandra att nå framgång i våra respektive projekt.

Lön efter överenskommelse.

För mer information, kontakta regionansvarig Stockholm, Magnus Gustafsson. Tel: 0708-21 70 75

Skicka ansökan med CV och gärna LinkedIn-profil till msgn@aec.se

 

CAD/BIM-konsult

Placeringar i följande orter: Växjö, Malmö, Stockholm och Göteborg.
Urval sker löpande – skicka in din ansökan så snart som möjligt. 

Som CAD/BIM-konsult på AEC får du en unik möjlighet att bredda din kompetens genom att prova på många olika områden, som spännande projekt, applikationsutveckling, metodstöd, utbildning, eller att hjälpa våra kunder i AECs CAD/BIM-supporten . Du  får en varierande vardag där den ena dagen inte är den andra lik och där du får möjlighet att växa i din roll. Till din hjälp har du en utsedd mentor på företaget.

Vi eftersträvar en blandad personalstyrka och därför söker vi både erfarna CAD/BIM-konsulter, samt dig som har minst ett års erfarenhet av projektering inom arkitektur, el och vvs, eller konstruktion. Vi vill att du har erfarenhet av något av följande verktyg: Revit, Tekla, ArchiCad, Solibri eller Navisworks. Naturligtvis har du relevant utbildning inom området.

Vi erbjuder dig en utvecklande miljö i ett team med god stämning där det är naturligt att arbeta tillsammans och hjälpa varandra. Därför är detta kvaliteter vi även söker hos dig, precis som att vara positiv, social och ett högt engagemang.

Lön efter överenskommelse. Tillträde snarast möjligt.

För mer information, kontakta regionansvarig för den ort du söker tjänst.

Växjö/Malmö – Regionansvarig Syd, Maria Runesson, maru@aec.se 
Göteborg – Regionansvarig Göteborg Johan Holmqvist, johl@aec.se
Stockholm – Regionansvarig Stockholm Magnus Gustafsson, msgn@aec.se

Skicka ansökan med CV och gärna LinkedIn-profil till career@aec.se

 

.Net-programmerare

Placering i Göteborg.
Urval sker löpande – skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi vill utöka vårt team av programmerare på AEC. Vi på AEC är specialiserade på applikationer och funktioner mot CAD-relaterade system. Därför söker vi programmerare med erfarenhet av CAD, gärna från spelbranschen.

Den vi söker kommer att delta i ett team som både utvecklar AECs egna program samt utför konsultuppdrag mot kund. AECs kunder finns framför allt inom Byggbranschen samt inom Infrastruktur.

Vi söker dig med erfarenhet av .Net programmering. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av CAD och att detta ligger inom ditt intresseområde. Det är ytterligare positivt om du behärskar C++men det är inget krav.

Lön efter överenskommelse.

För mer information, kontakta regionansvarig Göteborg, Johan Holmqvist, johl@aec.se

Skicka ansökan med CV och gärna LinkedIn-profil till career@aec.se

 

 

 

Vi använder bara lokala register för hantering av personuppgifter vid ansökan och intresseanmälan till våra lediga tjänster. I enlighet med Personuppgiftslagen, (PUL) behöver du samtycka till att vi registrerar dina uppgifter. Samtycket lämnas i samband med att du registrerar din ansökan. Vi sparar dina personuppgifter i upp till 12 månader.

Publiceringsdatum: 2017-06-30