sven AEC AB RSS Feed

Hej Cecilia Aasa!

Hur kom det sig att du började på AEC?

Jag tyckte CAD var väldigt roligt och fick en möjlighet att på AEC fortsätta på det spåret och fördjupa mina CAD-kunskaper.

Jag började i AECs CAD-support, vilket var ett otroligt effektivt sätt att lära sig mycket på kort tid eftersom att de som ringer in till supporten har problem som ligger inom väldigt olika områden. Att kunden blir otroligt glad och tacksam för att få hjälp var en bonus!

Hur är det att jobba som CAD/BIM-konsult på AEC?

Jag har många varierande uppgifter och projekt med allt från support, BIM-samordning eller skapa content för våra egna programvaror. Jag har även föreläst på AECs seminarier.

När man har rollen som BIM-samordnare är  man spindeln i nätet. Man utgår från beställarens CAD/BIM-manual och ska ansvara för att projektmedlemmarna arbetar enligt den. Det kan inkludera hur modellerna byggs upp och vilka program som ska användas. Man styr upp så att det inte uppstår problem senare i projektet.

På AEC jobbar vi i olika projekt men tar hjälp av varandra för att få andras infallsvinklar. Man känner att vi är ett team som jobbar tillsammans och det är väldigt god atmosfär.

Vad jobbar du med just nu?

Just nu arbetar jag med att byta från ett arkivsystem till ett annat för en större fastighetsägare. I samband med detta uppdaterar vi även CAD-manualen, skapar nya rutiner för arkivet och utbildar användarna.

Jag har även nyligen haft ett spännande uppdrag som BIM-samordnare i ett projekt för en ny bilfabrik i USA.

Vad utmärker en bra CAD/BIM-konsult, tycker du?

Att man har en god kunnighet, är serviceminded och kan lyssna in vad kunden behöver. Det är bra om man tycker om att vara en problemlösare och även i vissa fall utbildare för att kunna förklara för kunden vad man menar och varför.

Skulle du rekommendera AEC som arbetsplats?

Självklart! Det är en härlig variation i arbetet, god atmosfär och dessutom frihet att kunna ta egna initiativ och driva dem. Företaget är också flexibelt och familjevänligt, vilket är viktigt för mig som har små barn.

Publiceringsdatum: 2017-02-15

Lediga tjänster

Se aktuella lediga tjänster och skicka din ansökan.