sven AEC AB RSS Feed

Autodesk University är Autodesks årliga, enorma event i Las Vegas med hundratals klasser och tusentals deltagare där Autodesk visar den senaste tekniken och trender.

Huvudtema 2017 var ”The Future of Making Things”, vilket även avspeglade sig i kursutbudet som inkluderade molntjänster, automatiserade processer, generativ design och iterativa lösningar från algoritmer samt virtual/augmented reality.

AECs konsulter deltog i eventet och delar med sig av sina tio mest intressanta föreläsningar/iakttagelser.

 

Autodesk University – Top 10 takeaways

1. Ritningslös armeringsprojektering

Skanska Norge visade hur de arbetar med 3D-armering utan att behöva skapa 2D-handlingar. Allt från inköp till montering på bygget sker digitalt. 30-60% tidsvinst har påvisats i projekteringen!
Läs mer här.

2. Att ta ett punktmoln till BIM-modell

Användandet av Punktmoln har verkligen tagit fart. Flera föreläsningar som visade på olika användningsområden; allt från traditionell dokumentation av befintligt byggnad till relationsmodell som kontroll mot projekterat underlag. Intressant var också att se att punktmolnen och mjukvaran för dessa utvecklas snabbt och att det nu är möjligt att skapa en BIM modell från punktmolnet.
Läs mer här( länk 1).  
Läs mer här (länk 2).

3.Vad ska man med en Global Parameter till?

Global parameter var en nyhet för några år sedan i Revit. I denna föreläsning visas många bra praktiska exempel på vad de kan användas till.
Läs mer här.

4. Generative Design

Många föreläsningar som visade exempel på en alternativ design där man i tidiga skeden kan få hjälp att hitta möjliga lösningar. Genom att ta sätta upp ett antal regler får man programvaran att ge designförslag.
Läs mer här.

5. Computational BIM

Visuell programmering ger dig helt nya möjligheter att påverka det sätt vi projekterar med Revit!
Denna klass går igenom Dynamo från ax till limpa. Passet avslutades med ett antal föreläsningar om projekt där programmerade funktioner gjort stor skillnad.
Läs mer här.

6. Model coordination workflow: 5 years of evolution

Samordningsprocessen har sett likartad ut i många år, trots att verktygen har förnyats. I passet analyseras dagens möjligheter till lyckad samordning.
Läs mer här.

7. Code Blue Dr Revit – Hur återupplivar man kraschade Revit-projekt?

Passet går igenom olika funktioner och arbetsflöden för att förebygga och hantera modellkrascher i Revit.
Läs mer här.

8. Tips and Trix to make your Revit presentations look great!

Vad kan vi göra för att göra våra Revit-presentationer mer intressanta? Detta pass ger dig ett flertal tips och tricks.
Läs mer.

9. Navisworks – not just for contractors

Alternativa metoder att använda Navisworks. Nyfiken?
Läs mer.

10. Trendspaning!

Med hjälp av molntjänster och en rasande utvecklingstakt i tekniska hjälpmedel börjar vi redan nu se exempel på fantastiska hjälpmedel.
Se video här.

Publiceringsdatum: 2018-01-15