FAQ Autodesk New Buying Experience

Har du någonsin undrat hur den nya köpupplevelsen från Autodesk kommer att påverka dina nuvarande prenumerationer och arbetsflöden? Med lanseringen av den nya köpupplevelsen den 16 september 2024, är det naturligt att ha frågor och funderingar. Oroa dig inte, vi på AEC AB är er samarbetspartner och allt är precis som vanligt (med små förändringar). Kontakta oss direkt om du har frågor på tel. 010-850 20 00, eller maila till sales@aec.se.

Nyckelinsikter

  • Dina nuvarande prenumerationer fortsätter som vanligt.
  • Inget nytt konto behövs om du redan har ett Autodesk-konto, men du kan behöva lägga upp Autodesk som Leverantör.
  • Partners får tillgång till data-drivna interaktioner och självbetjäningsmöjligheter.
  • AEC AB är din samarbetspartner och vi hjälper dig som vanligt.
  • Offerter och fakturor kommer att skickas från Autodesk, allt annat är som vanligt.

Hur påverkar Autodesk New Buying Experience mina nuvarande prenumerationer?

Dina nuvarande prenumerationer kommer att fortsätta som vanligt. Förnyelser kommer att hanteras enligt den nya modellen, det innebär att du inte behöver oroa dig för några omedelbara förändringar. Vi på AEC AB kommer som vanligt att vara här för att hjälpa dig genom hela processen och säkerställa att allt går smidigt.

För mer information, besök vår landningssida: Autodesk New Buying Experience – En ny köpprocess | AEC

Processen för att köpa AEC´s egenutvecklade lösningar, PLUS, Cadium och Climate, samt support, kurser och övriga tredjepartsprodukter förblir oförändrad.

Kommer jag att behöva skapa ett nytt konto för att använda den nya köpupplevelsen?

Nej, om du redan har ett Autodesk-konto kommer du att använda det befintliga kontot. har man inte sedan tidigare lagt upp Autodesk som leverantör , så kommer man behöva göra det och vi hjälper er med det.

Underlag som kan behövas för att lägga upp Autodesk som Leverantör:

  • Bankinformation för Europa (SEK)
  • Certifikat för kontobekräftelse för Citibank (SEK) – juni 2024
  • Europa – Leverantörsformulär (SEK)

Blanketter för att lägga upp Autodesk som leverantör | AEC

Vilka fördelar erbjuder den nya köpupplevelsen för kunder?

Den nya köpupplevelsen skapar  en mer personlig och strömlinjeformad process för dig som kund, vilket gör det enklare att hantera dina prenumerationer och betalningar.

Hur kan jag få hjälp med att lägga upp Autodesk som leverantör?

Du kan kontakta oss för assistans, eller följa vår guide. Vi har skickat ut ett formulär via e-post som du kan fylla i för att få hjälp med att ställa in Autodesk som leverantör. Om du har några frågor eller behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss på tel. 010-850 20 00, eller maila till sales@aec.se.

Vi är här för att säkerställa att du får den support du behöver!

Vad händer om jag har frågor om mina Autodesk-produkter eller prenumerationer?

Förutom att Autodesk nu kommer att skicka offerter och fakturor direkt, kommer inget annat att förändras i vårt samarbete. Vi på AEC AB kommer att fortsätta att vara er pålitliga partner och bland annat bistå med:

Optimering av licensinnehav: Vi hjälper er att säkerställa att ni har de rätta licenserna för era behov.

Onboarding: Vi på AEC hjälper dig med onboarding av dina nya produkter, så att du kommer igång och kan utnyttja alla funktioner på bästa sätt.

Förberedelse av offerter: Vi kommer att assistera er med att förbereda och granska offerter för att säkerställa att allt är korrekt.

Fullständig support: Vårt supportteam finns alltid tillgängligt för att svara på era frågor och ge teknisk assistans.

Stöd och rådgivning: Vi är här för att ge er råd om de bästa lösningarna för ert företag och hjälpa er att implementera dem.

Hur påverkar detta offertprocessen?

Autodesk-produkter kommer nu att offereras och betalas separat från andra produkter och tjänster som levereras av AEC AB. Detta innebär att du kan komma att få två separata offerter: en från Autodesk för deras programvara och en från oss för övriga produkter och tjänster.

Denna förändring gör det enklare att hantera dina inköp och betalningar, och vi kommer att vara här för att hjälpa dig genom hela processen.

Vart hittar jag information om Autodesks faktureringsadress och momsnummer?

Du finner informationen i Autodesks regionsspecifika leverantörsformulär. Detta formulär innehåller all nödvändig information om faktureringsadress och momsnummer, vilket gör det enkelt för dig att ställa in Autodesk som leverantör i ditt betalningssystem.

Om du har några frågor eller behöver hjälp med att fylla i formuläret, tveka inte att kontakta oss. På tel. 010-850 20 00, eller maila till sales@aec.se.

Länk till formuläret: Blanketter för att lägga upp Autodesk som leverantör | AEC

Kommer det att ske några förändringar i förnyelseprocessen?

Betalningar för förnyelser kommer nu att göras direkt till Autodesk. AEC AB kommer dock att fortsätta att assistera dig genom förnyelseprocessen. Vi kommer att vara här för att hjälpa dig att navigera genom olika prenumerationsplaner och välja den som bäst passar dina behov.

Vi kommer också att fortsätta att erbjuda teknisk support, utbildning och konfigurationshjälp för dina Autodesk-produkter.

Vilka betalningsmetoder accepteras?

Betalningsmetoder inkluderar kreditkort, PayPal, faktura eller direkt banköverföring. Detta ger dig flexibilitet att välja den betalningsmetod som passar dig bäst. Vi kommer att vara här för att hjälpa dig att ställa in Autodesk som leverantör i ditt betalningssystem.

Om du har några frågor om betalningsmetoder eller behöver hjälp med att ställa in ditt konto, tveka inte att kontakta oss på tel. 010-850 20 00, eller maila till sales@aec.se.

Vad händer med mina befintliga Autodesk-programvaruprenumerationer?

Förnyelser av befintliga prenumerationer som löper ut/görs före den 16 september 2024 kommer att hanteras av AEC AB under den nuvarande modellen. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för några omedelbara förändringar. Vi kommer att vara här för att hjälpa dig genom hela processen.

Förnyelser som löper ut/görs efter detta datum kommer att hanteras enligt den nya modellen, och vi kommer att vara här för att säkerställa att övergången blir så smidig som möjligt.

Vanliga frågor & svar

1. Hur påverkar den nya köpupplevelsen mina framtida prenumerationer?

Framtida prenumerationer kommer att hanteras enligt den nya modellen , vilket innebär att du kommer att ha mer kontroll över dina prenumerationer och betalningar.

2. Kommer jag att behöva uppdatera mina betalningsuppgifter?

Ja, du kan komma att behöva lägga till Autodesk som leverantör i ditt betalningssystem. Vi har skickat ut ett formulär via e-post som du kan fylla i för att få hjälp med detta. Eller kontakta oss på på tel. 010-850 20 00, eller maila till order@aec.se.

3. Hur kan jag få support om jag stöter på problem med den nya köpupplevelsen?

Du kan alltid kontakta oss på AEC AB för support och vägledning. Vi är här för att hjälpa dig precis som vanligt . Du når oss på på tel. 010-850 20 00, eller maila till sales@aec.se.

4. Kommer det att finnas några förändringar i prissättningen?

Prissättningen kommer att vara förutsägbar och konsekvent, oavsett hur du köper dina Autodesk-produkter. Detta gör det enklare för dig att planera dina inköp och budgetar.

5. Hur kan jag få mer information om den nya köpupplevelsen?

Du kan besöka Autodesks officiella webbplats för mer information eller kontakta oss på AEC AB för att få svar på dina frågor. Du når oss på tel. 010-850 20 00, eller maila till sales@aec.se.

Läs mer:

AEC: din guide till Autodesk New Buying Experience | AEC

Slutsats

Den nya köpupplevelsen från Autodesk är utformad för att göra dina inköp och prenumerationer enklare och mer strömlinjeformade. Vi på AEC AB är här för att hjälpa dig precis som vanligt och säkerställa att övergången blir så smidig som möjligt. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller behöver hjälp. Du når oss på tel. 010-850 20 00, eller maila till sales@aec.se.

Vi ser fram emot att fortsätta vara din pålitliga partner och hjälpa dig att dra nytta av den nya köpupplevelsen från Autodesk.

Guide till Autodesk New Buying Experience | AEC