Hej Flutura,

Hej, jag heter Flutura Gashi och är anställd på AEC som CAD/BIM-konsult sen drygt 4 år tillbaka. Jag började på AEC på deltid eftersom jag kombinerade min sista termin på Malmö Högskola samtidigt. Jag gick då en utbildning som fokuserade på Stadsplanering i sin helhet och efter examen kunde jag äntligen hänge mig till flera projekt med mina kollegor.

Vad var det som gjorde att du fastnade för AEC?

Under min studentperiod hörde man främst om de större, låt säga, ”giganterna” i branschen som vann priser för byggnader i Stockholm och Göteborg mm.

Men de mindre företagen med spetskompetens tycker jag är minst lika viktiga. Det är främst av den anledningen som jag ville börja jobba på AEC – att känna att jag bidrar till att göra en betydande förändring och att jag, med min kompetens, får och har möjligheten att påverka.

Det är de små förbättringarna som gör väsentlig skillnad i det långa loppet.

Vad håller du på med för spännande projekt just nu?

Just nu jobbar jag med de ärofyllda uppdraget att samordna data i västlänken-projektet i delkontraktet E05 Korsvägen. Jag har varit med från starten 2018. Västlänken är ett enormt projekt med tusentals dokument som ska delas mellan flera parter med olika behov och vid olika tillfällen.

Tillsammans med WLC har vi skapat ett flöde och kvalitetssäkrat processerna. Vi har också satt vilka behörigheter olika aktörer behöver. I den inledande fasen är det oerhört viktigt att få ett fungerande flöde från projektör till entreprenör och vidare till beställaren.

Vad tycker du är kul på jobbet?

Det roliga i mitt arbete är utmaningarna men också att få träffa så många andra människor i branschen. Speciellt i ett så betydande och stort infrastruktur-projekt som Västlänken. Jag har dialoger med allt från VDC, mätingenjörer, blockchefer ner till enskilda projektörer.

Till sist har du någon oanad talang eller kunskap som vi inte känner till?

En oanad talang är att jag har kunnat alla världens länder, huvudstäder och tillhörande flagga. Denna anses ibland som den vackraste flaggan, vilket land och vad heter huvudstaden?